Sandplay Theraphy


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ + ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΖΩΗΣ

Η οπτική θεραπεία είναι η θεραπευτική χρήση της τέχνης (σχέδιο, ζωγραφική κ.λπ.) στο πλαίσιο της σχέσης που θεραπεύεται από τον ψυχοθεραπευτή, από άτομα που βιώνουν ψυχική ασθένεια, ψυχολογικό τραύμα ή αναζητούν εσωτερική ανάπτυξη. Χρησιμοποιεί τις εικαστικές τέχνες ως μέσο επικοινωνίας που διευκολύνει τη συναισθηματική έκφραση, σε συνδυασμό με την κλασική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, για τη βελτίωση της συναισθηματικής και ψυχικής κατάστασης του ατόμου.Δεν είναι απαραίτητο να έχετε δεξιότητες σχεδίασης ή ζωγραφικής για να συμμετάσχετε στην εικαστική θεραπεία.Η τέχνη χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ ψυχοθεραπευτή και ασθενή.

Η εικονοθεραπεία είναι κατάλληλη για παιδιά και ενήλικες που βιώνουν:

δυσκολίες στο σπίτι, στο σχολείο ή στην εργασία
κρίσεις πανικού άγχους ή κατάθλιψη
διατροφικές διαταραχές
θέματα εμπιστοσύνης
μετατραυματικό στρες
μαθησιακές δυσκολίες ή/και υπερκινητικότητα ή
που θέλουν να εξερευνήσουν δημιουργικά τον εσωτερικό εαυτό τους και τον τρόπο ζωής τους.

Πώς μπορεί να βοηθήσει;

Η θεραπεία τέχνης διευρύνει το κανάλι επικοινωνίας μεταξύ θεραπευτή και πελάτη πέρα από το λεκτικό επίπεδο και διευκολύνει την έκφραση των συναισθημάτων μέσω της τέχνης. Η αυτοέκφραση μέσω της τέχνης βοηθά στην επίλυση εσωτερικών συγκρούσεων και προβλημάτων, ενισχύει την αυτοπεποίθηση του ατόμου, επιτρέπει στο άτομο να διαχειριστεί καλύτερα τη συμπεριφορά του και να αποκτήσει αυτογνωσία

Οι ΣυνεδρίεςΣτην πρώτη συνεδρία είναι σημαντικό να έχετε μια πρώτη εικόνα του προβλήματος που σας φέρνει κοντά μου. Θα μιλήσουμε για τη διαδικασία και θα είμαι διαθέσιμος για ερωτήσεις και ανησυχίες.

Συνήθως ακολουθούνται από 3 έως 5 συνεδρίες «γνωριμίας», κατά τις οποίες θα αποκτήσετε μια αίσθηση για τη διαδικασία, θα δείτε πώς νιώθετε μαζί μου (και εγώ μαζί σας), ώστε να αποφασίσετε αν θέλετε να συνεχίσετε.

Οι ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας προγραμματίζονται συνήθως μία φορά την εβδομάδα, κατά προτίμηση την ίδια μέρα και ώρα, και διαρκούν 50 λεπτά. Στην περίπτωση συμβουλευτικής ή θεραπείας ζευγαριού, η συχνότητα μπορεί να είναι 15 ημέρες ή και μία φορά το μήνα.

Η συνολική διάρκεια της θεραπείας είναι διαφορετική από άτομο σε άτομο. Εξαρτάται από την προσωπικότητα του κάθε ατόμου και το είδος του προβλήματος.

Οι συνεδρίες μπορούν να πραγματοποιηθούν στα ελληνικά, αγγλικά ή σουηδικά.

Εάν πρέπει να ακυρώσετε μια συνεδρία, είναι καλύτερο να το κάνετε τουλάχιστον 24 ώρες πριν από το προγραμματισμένο ραντεβού.

Φυσικά, ειδικός τιμοκατάλογος ισχύει για φοιτητές και ανέργους, με την επίδειξη φοιτητικού πάσου / κάρτας ανεργίας.

Τι είναι το Sand play?

Στη μέθοδο Sandplay, ο πελάτης δημιουργεί παραστάσεις σε ένα δοχείο με άμμο, χρησιμοποιώντας μινιατούρες. Οι μινιατούρες επιλέγονται από τον θεραπευτή από μια εκτενή συλλογή και τοποθετούνται ελεύθερα στην άμμο. Αυτή η διαδικασία γίνεται αθόρυβα, παρουσία του θεραπευτή που παρατηρεί χωρίς σχόλιο ή καθοδήγηση.Οι μινιατούρες λειτουργούν ως σύμβολα ή αρχέτυπα, από τα οποία ο πελάτης είναι ελεύθερος να επιλέξει και σχηματίζουν ένα είδος «αλφάβητου» μέσω του οποίου καλείται να εκφραστεί. Είναι πολύ σημαντικό ο πελάτης να επιλέγει ελεύθερα, ώστε αυτό που που δημιουργείται στο sandbox καθορίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο από τον εσωτερικό του κόσμο («άσε τα σύμβολα να σε επιλέξουν»).Σκοπός του Sandplayis να βοηθήσει να "βγούν στην επιφάνεια" ιδέες, φόβοι, ελπίδες ή συγκρούσεις που αντιμετωπίζει ο πελάτης, ώστε να πραγματοποιηθούν και να συζητηθούν σε συνεργασία με τον θεραπευτή, σε ένα ασφαλές περιβάλλον.Η αποτελεσματικότητα του Sandplaylies στο γεγονός ότι παρέχει τόσο στον θεραπευτή όσο και στον πελάτη κάτι τρισδιάστατο και απτό πάνω στο οποίο μπορούν να εργαστούν και οι δύο. Προσφέρει μια «αμεσότητα» που μπορεί να είναι ισχυρότερη από αυτή της λεκτικής περιγραφής και αυτό μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που αυτό που μας ενοχλεί είναι δύσκολο να το κατανοήσουμε και να το εκφράσουμε.

Ενήλικες

Για τους ενήλικες, η προσωρινή «παράκαμψη» της γλώσσας που επιτυγχάνεται όταν εκφράζεται κανείς μέσω του Sandplay είναι χρήσιμη γιατί παρέχει την ευκαιρία να απομακρυνθούμε από κάθε εδραιωμένο τρόπο σκέψης για τα θέματα που μας απασχολούν και να αποκτήσουμε πιο άμεση πρόσβαση στον εσωτερικό μας κόσμο.

Παιδιά

Για τα παιδιά, η μέθοδος Sandplay φαίνεται ελκυστική, γιατί είναι ένα είδος παιχνιδιού που το παιδί βρίσκει φυσικό. Ταυτόχρονα όμως, δίνει την ευκαιρία να ξεπεράσει τη δυσκολία που έχει το παιδί να κατανοήσει και να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τα συναισθήματά του ή να εξηγήσει πώς αισθάνεται με αρκετή ακρίβεια. Το παιχνίδι με την άμμο βοηθά τον θεραπευτή να καθοδηγήσει το παιδί μέσα από τρόπους έκφρασης που είναι πιο φιλικοί και λιγότερο αγχωτικοί από μια συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις.

Εικαστική θεραπεία Η θεραπεία τέχνης είναι η θεραπευτική χρήση της τέχνης (σχέδιο, ζωγραφική κ.λπ.) σε συνδυασμό με ψυχοθεραπευτή-ασθενή

η σχέση, των ανθρώπων που.

Σε ποιους είναι κατάλληλο;

Ενδείκνυται ιδιαίτερα για παιδιά, εφήβους και σε περιπτώσεις που το άτομο δεν είναι έτοιμο να επικοινωνήσει προφορικά. Διευκολύνει την ανάκτηση της δημιουργικότητας που χάνεται στον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Θέλεις να σε ακουστούν;

Ελάτε να μιλήσουμε και να δημιουργήσουμε την εξαιρετική ζωή σας.

θεραπευτές

Ερχομαι σε επαφή


Αναζητούμε εταίρους συνεργασίας στην Ευρώπη. Επικοινωνήστε μαζί μου για μια συζήτηση σχετικά με το πώς μπορούμε να αναπτύξουμε τα δίκτυα θεραπείας μαζί.
Μη διστάσετε να μας γράψετε με ό,τι μπορείτε να συνεισφέρετε. Έχουμε πελάτες σε όλη την Ευρώπη και οι ανάγκες είναι μεγάλες.

Κλείστε ραντεβού

Κλείστε ραντεβού

Ωρες λειτουργίας

Sunday - Saturday
Closed

Follow Us