Υγιές σώμα και ψυχή

Sandtheraphy

Ανάλυση συμπεριφοράς και θεραπεία

Αναλύουμε και μελετάμε τη συμπεριφορά σας, η συμπεριφορά είναι ό,τι κάνει ένας άνθρωπος που μπορεί να παρατηρηθεί και να μετρηθεί.

Ανάλυση συμπεριφοράς και θεραπεία

Αναλύουμε και μελετάμε τη συμπεριφορά σας, η συμπεριφορά είναι ό,τι κάνει ένας άνθρωπος που μπορεί να παρατηρηθεί και να μετρηθεί.

Μαρία Α. Christouisan ψυχοθεραπεύτρια τέχνης, με κύριο αντικείμενο σπουδών τη Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων, ειδικεύεται στη θεραπεία και συμβουλευτική παιδιών, ενηλίκων και οικογενειών, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους Art Therapy και Sandplaytherapy.

Αυτές οι δύο μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με τη Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία για τη μεγιστοποίηση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων.

Πήρε το μεταπτυχιακό της στην Εκφραστική Ψυχοθεραπεία το 2000 από το Πανεπιστήμιο Lesley, Cambridge, Ηνωμένες Πολιτείες.

Από τότε μέχρι σήμερα έχει εργαστεί για περισσότερα από δέκα χρόνια ως art therapist τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, από το 1989 έως το 2004 εργάστηκε μεταξύ άλλων:

στον Οργανισμό Summer Camp (Στοκχόλμη, Σουηδία),
στο σχολείο Alsten (Στοκχόλμη, Σουηδία),
στην Ilex / Vinfen Corporation (Μασαχουσέτη, ΗΠΑ),
στο Συμβουλευτικό Κέντρο Νέων του Άρλινγκτον (Μασαχουσέτη, ΗΠΑ),
στο YWCA (XEN, Maryland, ΗΠΑ),
στη North Charles Inc., Mental Health & Addiction Services
(Μασαχουσέτη, ΗΠΑ) και
στην Turnaround Inc. (Βαλτιμόρη, Μέριλαντ, ΗΠΑ).

Η Μαρία μιλά Ελληνικά, Σουηδικά και Αγγλικά.Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια τέχνης από το US Art Therapy Credentials Board και μέλος της International Expressive Arts Therapy Association και της Swedish Family Therapy Association.

Γιατί ψυχοθεραπεία και όχι φαρμακευτική αγωγή;

Η ιδέα του να μπορείτε να λύσετε τα προβλήματά σας παίρνοντας το σωστό φάρμακο κάθε μέρα μπορεί να ακούγεται ελκυστική και θα ήθελα να ήταν. Τα ψυχικά και συναισθηματικά προβλήματα έχουν συνήθως πολλαπλές αιτίες και η φαρμακευτική αγωγή δεν είναι πανάκεια. Μπορεί να «ανακουφίσει» τα συμπτώματα, αλλά μπορεί να έχει και παρενέργειες και συχνά δεν θεραπεύει πλήρως το πρόβλημα. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να είναι χρονοβόρα και όχι χωρίς τις δικές της δυσκολίες, καθώς στην πορεία εμφανίζονται «δυσάρεστα» συναισθήματα και σκέψεις. Ωστόσο, η ψυχοθεραπεία παρέχει μακροπρόθεσμα οφέλη και υποστήριξη. Η αναγνώριση και η αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών των συναισθηματικών ή ψυχικών προβλημάτων κάποιου όχι μόνο παρέχει ανακούφιση αλλά και οπλίζει το άτομο ώστε να αποφύγει παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Η ψυχοθεραπεία διδάσκει επίσης δεξιότητες που σχετίζονται με τη διαχείριση των συναισθημάτων και τη σταδιακή αλλαγή συμπεριφοράς.

Η ψυχοθεραπεία απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους με θάρρος, που θέλουν να επεκτείνουν τη ζωή τους και να πετύχουν προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους.

Προσφέρει έναν τρόπο να αποκτήσουμε μια ευρύτερη «προοπτική» σχετικά με τη συμπεριφορά, τα συναισθήματα και τις σχέσεις μας.

Παρέχει έναν τρόπο να εκφράσουμε τα συναισθήματα και τα μοτίβα σκέψης μας.

Ανακουφίζει από το άγχος, την κατάθλιψη και τον θυμό στις πολλές του μορφές.

Μας βοηθά να αναπτύξουμε επικοινωνιακές δεξιότητες για να αντιμετωπίσουμε συγκρούσεις και απογοητεύσεις.

Είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσουμε τον συναισθηματικό πόνο ή την απώλεια και να προσθέσουμε νόημα στη ζωή μας.

Η ψυχοθεραπεία ένας τρόπος απελευθέρωσηςΘεραπεία παιχνιδιού στην άμμο

Στη μέθοδο Sandplay, ο πελάτης δημιουργεί παραστάσεις σε ένα δοχείο με άμμο, χρησιμοποιώντας μινιατούρες που ο πελάτης επιλέγει από ένα ράφι.

ΕΝΗΛΙΚΑΣ
Για τους ενήλικες, η προσωρινή «παράκαμψη» της γλώσσας που επιτυγχάνεται όταν εκφράζεται κανείς μέσω του Sandplay είναι χρήσιμη, διότι παρέχει την ευκαιρία να απομακρυνθούμε από όλους τους ριζωμένους τρόπους σκέψης για τα θέματα που μας απασχολούν και να αποκτήσουμε πιο άμεση πρόσβαση στον εσωτερικό μας κόσμο.

Συμβουλευτική για ζευγάρια

Δύο άνθρωποι συνήθως παντρεύονται έχοντας τα καλύτερα συναισθήματα ο ένας για τον άλλον. Υπάρχουν όμως στιγμές που μπαίνουν σε συνεχείς καυγάδες.

Παιδιά
Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, η μέθοδος Sandplay φαίνεται ελκυστική, γιατί είναι ένα είδος παιχνιδιού που το παιδί βρίσκει φυσικό. Δίνει όμως επίσης την ευκαιρία να ξεπεράσει τη δυσκολία που έχει το παιδί να κατανοήσει και να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τα συναισθήματά του ή να εξηγήσει πώς νιώθει με αρκετή ακρίβεια.Το Sand Play βοηθά τον θεραπευτή να καθοδηγήσει το παιδί μέσα από τρόπους έκφρασης που είναι πιο φιλικοί και λιγότερο αγχωτικοί από μια συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις.

Οπτικός

θεραπεία


Οπτική θεραπεία είναι η θεραπευτική χρήση της τέχνης (σχέδιο, ζωγραφική κ.λπ.) στο πλαίσιο της ψυχοθεραπευτικής σχέσης, από άτομα που βιώνουν ψυχική ασθένεια, ψυχολογικό τραύμα ή αναζητούν εσωτερική ανάπτυξη. Χρησιμοποιεί τις εικαστικές τέχνες ως μέσο επικοινωνίας που διευκολύνει τη συναισθηματική έκφραση, σε συνδυασμό με την κλασική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, για τη βελτίωση της συναισθηματικής και ψυχικής κατάστασης του ατόμου.

Δεν είναι απαραίτητο να έχετε δεξιότητες σχεδίασης ή ζωγραφικής για να συμμετάσχετε στην εικαστική θεραπεία.

Η τέχνη χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ ψυχοθεραπευτή και ασθενή.

Γνωρίστε μερικούς από την ομάδα μας

Ας μεγαλώσουμε μαζί

Μαρία Α. Χρήστου

Είμαι ψυχοθεραπεύτρια τέχνης με κύριο αντικείμενο τη Συμβουλευτική ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων.

Ειδικεύομαι στη θεραπεία και συμβουλευτική παιδιών, ενηλίκων και οικογενειών, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους της εικαστικής θεραπείας και της θεραπείας με παιχνίδι στην άμμο.

Αυτές οι δύο μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με τη Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία για τη μεγιστοποίηση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων.

Έλαβα το μεταπτυχιακό μου στην Εκφραστική Ψυχοθεραπεία το 2000 από το Πανεπιστήμιο Lesley, Cambridge, Η.Π.Α.

Από τότε και μέχρι σήμερα, έχω εργαστεί για περισσότερα από δέκα χρόνια ως art therapist τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα και τώρα και στην Ευρώπη με πελάτες από Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία. Θα αναπτύξουμε την ιδέα μας μέσω του δικτύου συνεργατών μας καθώς και των επιτόπιων εκδηλώσεων, εργαστηρίων και οικογενειακών λιχουδιών στην Ελλάδα.

ΔΩΡΟΘΕΑ ΤΣΟΥΡΟΥ

Γεννήθηκα στην Καβάλα όπου και μεγάλωσα και μετά σπούδασα ψυχολογία στο τμήμα φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχω εργαστεί ως εθελοντής σε διάφορα

δομές της πόλης και έχω συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων με διαφορετικά θέματα για την ηλικιακή ομάδα παιδιών και εφήβων. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών μου σπουδών πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο ψυχολογικό εργαστήριο του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη μελέτη γνωστικών λειτουργιών και μεθόδων αξιολόγησης σε άτομα με ήπια γνωστική έκπτωση. Εκεί εκπαιδεύτηκα στη χορήγηση μεταγνωστικών εργαλείων για νευροεκφυλιστικές διαταραχές. Στη συνέχεια συμμετείχα σε έρευνα για την αξιολόγηση του επιπέδου των μεταγνωστικών διαδικασιών και παρεμβάσεις για την ενίσχυσή τους.

Εργάζομαι και πραγματοποιώ ατομικές συνεδρίες με εφήβους και ενήλικες. Παρέχω επίσης θεραπευτική υποστήριξη σε οικογένειες, γονείς και ζευγάρια χρησιμοποιώντας μεθόδους θεραπείας με οπτικό παιχνίδι και με άμμο.

Ειδικεύομαι σε θέματα όπως άγχος, κατάθλιψη, φοβίες, κατάχρηση ουσιών, κρίσεις πανικού, προβλήματα σχέσεων, ψυχοσωματικά προβλήματα, διατροφικές διαταραχές, αυτοεκτίμηση και θέματα που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Στις συναντήσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη διερευνώνται δυσκολίες, προβληματισμοί, αδιέξοδα, συγκρούσεις και οτιδήποτε τα επιβαρύνει ψυχολογικά και συναισθηματικά.

Τιμές και κράτηση

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

θεραπευτές

Ερχομαι σε επαφή


Αναζητούμε εταίρους συνεργασίας στην Ευρώπη. Επικοινωνήστε μαζί μου για μια συζήτηση σχετικά με το πώς μπορούμε να αναπτύξουμε τα δίκτυα θεραπείας μαζί.
Μη διστάσετε να μας γράψετε με ό,τι μπορείτε να συνεισφέρετε. Έχουμε πελάτες σε όλη την Ευρώπη και οι ανάγκες είναι μεγάλες.

Κλείστε ραντεβού

Τοποθεσία

Opening Hours

Sunday - Saturday
Closed

Follow Us